Popis produktu
Jemně namleté skořápky z vajec se snadno obalují na syrové maso, nebo se lehce zapracují do mletého masa, konzerv, vlhkých příloh, nebo do olejem, či vývarem namacerovaných granulí. Neovlivňují chuť ani vůni krmiva a pes je bezezbytku sežere.
Zažité pověry u mnohých chovatelů o špatné stravitelnosti skořápek psem, jsou nesmyslné. Skořápky jsou přirozenou, přírodní surovinou, obdobně jako kosti. Pes je pro jejich trávení a využití vápníku z nich, velmi dobře přizpůsoben. Jeho žaludeční šťávy mají pH 2,5 což pro názornost odpovídá koncentrované kyselině sírové. Tak kyselé prostředí rozloží velmi snadno kosti, natož pak jemně mleté vaječné skořápky.
Ne každý pes však chce, nebo může žrát kosti. Především u malých plemen, kde zkrmování kostí je problematické, se skořápky mohou stát výbornou alternativou právě za ně, jakožto přírodní a dobře stravitelný zdroj vápníku.
Jeden gram mletých vaječných skořápek obsahuje 350 mg čistého vápníku. Průměrná denní potřeba vápníku psem je asi 70 – 90 mg / 1 kg jeho hmotnosti. Březí a kojící feny potřebují 180 – 200 mg / kg. Obdobně je to i u velmi aktivních psů, štěňat v růstu ( po odstavu ) – především pak u velkých a obřích plemen.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.